петък, 18 март 2011 г.

Трите основни правила

Животът в България малко или много ни учи на неписани закони, които обаче трябва да се спазват от всички, защото, ако не ги спазваш, току виж някой ти е запалил къщата, пребил те е на улицата, или просто ти е спаднал гумите на колата. Кофти!

Но има 3 основни житейски правила, на които трябва да се обърне внимание. И понеже вие никога няма да го направите, аз ще се заема със задачата.

Първото основно правило е, че не всичко се яде. Колкото и вкусно да изглежда на майка ти новото растение, което е подарък от най-добрата и приятелка, то не бива да се яде. Не за друго, ами просто не знаеш кой го е ял преди това. Колкото и да е забавно дъвките, които са залепнали по улицата, също не трябва да се ядат. Знам, че ви развалям кефа, но е аз ваше добро. Не трябва да се яде и това, което по един или друг начин е минало през вашите, или нечий други черва. И последно примерче за това правило: не яжте гъби в гората. Някой може да ги ядете само 1 път в живота си, ако се сещате...

Второто основно правило, с което ще ви запозная, е следното: не всичко се пие. Така де! Има гадове, които пият първака... ами то не е нормално. Също така да събираш дъждовна вода и да я разреждаш със спирт, за да се получи водка, отново е лоша идея. Не пий нищо, което е излезнало от човек, или животно (тъпа идея). Не пий вода от пералнята.

Основно правило номер три е малко по-различно от предходните 2 правила. То е много по-морално от тях, но пък им е равносилно. Ето ги и него: бъди егоист! Ако не си... просто няма да те бъде. Не и тук. Сериозно, пич, ако не мислиш първо за себе си и затова на теб да ти е добре мислиш ли, че хората ще го оценят чак толкова много. Не! А пък и ако на теб ти е гадно дали ще можеш да се държиш добре с останалите, или пък всичко ще ти е криво и всеки ще ти е черен? Така че по-добре гледай първо н теб да ти е готино, а после всичко останало.

Перфектната комбинация от 3-те правила: Яж мусака, пий ракия, пий я с кеф!

Няма коментари:

Публикуване на коментар