неделя, 1 май 2011 г.

Данък "Чалга"

Точно когато си мислиш, че не може да си по-прецакан - БАМ удрят ни по главата с данък "Чалга". Ебаси майката... и за тва ли бе?!

Тук ще си помислите, че това е нещо, което съм си измислил. Да, ама не. Вижте ветсник Стандарт, първа страница на дата 29.04.2011.

Така... явно няма как иначе да ни вземат парите, хората са решили да ни пляснат данък за "музиката на леките жени и на веселите мъже". Но бъдете спокойни. Този данък няма да бръкне в моя и в твоя джоб.

Данъкът ще трябва да се плаща от хотели, ресторанти и други заведения, които забавляват клиентите си с музичка. Но така и трябва. Ние им даваме пари, понеже ни е кеф... някой трябва да им ги взима. Колко ще трябва да заплатят зависи от размерите на сградата... или от нещо друго. Не знам точно. Но фиксирана такса няма.

Такситата също ще бъдат ударени от данъка. Всеки бакшиш ще трябва да внесе по 4 лева на година. Така че ако се возите днес в такси и шофьора е ядосан, то сигурно е заради това, че пак му бъркат в джоба (не че са много парите де).

Очаквайте скоро: Данък въздух. Понеже, видиш ли, в нашите планини въздухът бил твърде чист, че да не се плати някой лев за това. А пък ако случайно се въведе данък "Ракия" или данък "Бира" (за пиене, не за производство) ще настъпи час за национално обединение.

Честито на принца на Англия и на жена му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар