неделя, 29 януари 2012 г.

Жените IV: Завръщането в кухнята

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ!

Жените съществуват откакто съществува и човечеството. Докато мъжете се стремят да развиват науките и да правят Земята по-добро място за хората, мисията на жените е следната - да накарат мъжете да се чувстват добре и да бъдат подкрепени в работата си. Да, обаче... жените решават, че са нещо повече (напомням: ангелът Деница, който е бил дясната ръка на Бог, решава, че може да бъде повече от него и Бог го наказва... в последсвие Деница от най-красивия ангел става Сатаната) и започват да се врът там където не им е работата (демек извън кухнята).

Преди хиляди години, когато патриархалните ценности още не били осъзнати като висши, на преден план излиза матриархалния модел (демек жената е водещата фигура в семейството) Тази ера с право я наричам "Жените: Началото".

В Античнчността и Средновековието мъжете взимат превес. Със своята силна ръка подчиняват жената и (понеже са джентълмени) създават място, където тя царува и същевременно помага на мъжа - кухната. Този период от историята на жената го наричам "Жените II: Кухнята"

С идването на новото време се появяват две животни - еманципация и феминизъм. Те до такава степен объркват човешкото съществуване, че вижте сега на какъв хал сме... Жените излизат от кухнятя и се опитват да станат по-велики от мъжете. Определят се като "силни", "смели", "независими", неподченими". Това не само отблъсква истинския мъж и тоталния джентълмен, но и праща образа на жената при животинския такъв, разбивайки всичко красиво и невинно в нея. Тази женска епоха определям като "Жените III: Власт и сила"

Естествено е неизбежен четвърти етап. Ето как аз го виждам. Жените се премиряват и само се връщат в кухнята. Световната хармония отново е факт, а жената става още по-красива и по-искана. Този следващ период наричам с гордост "Жените IV: Завръщането в кухнята"

Нека всички ние (мъже, деца, старци и жени, които отхвърлят еманципацията) да ударим една молитва, за да може това време да дойде по-бързо!

* напомням, че НЕ защитавам мъжете. Оценката ми за тях изобщо не е розова, особено след като всеки ден ставам свидетел на изключително прости мъже и съжалявам, че сме от един биологичен вид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар